Introducere in Numerologie

Numerologia reprezinta o forma de studiu al numerelor, din punctul de vedere al influentei pe care acestea o au in viata noastra de zi cu zi.

La inceputurile istoriei umane, omul se straduia sa inteleaga lumea din jurul sau, bazandu-se pe propria capacitate de a vedea si a percepe natura inconjuratoare. Urmarea stelele si miscarea acestora, pentru a prezice modificarile legate de schimbarea anotimpurilor, lucru extrem de important atunci cand venea vorba despre ciclurile naturale si legatura acestora cu culturile agricole. Astrologia a luat nastere

bazandu-se tocmai pe credintele umane legate de consecintele, faste sau nefaste, cu privire la intelegerea si asimilarea cunostintelor leagate de marile ciclurile universale, pozitiile planetelor sau a constelatiilor jucand un rol determinant in aceasta directie. In mod evident, determinarea momentelor anuale in care se produceau solstitiile si echinoctiurile, au condus, intr-un final, la abilitatea umana de a utiliza numerele si de a dezvolta modele de comportament, credinte sau alte forme de manifestare spirituala. Toate aceste preocupari, nu erau destinate decat ideii de a se face o “ordine in haos”, iar dezvoltarea de sisteme numerice a fost determinanta in acesata directie.

Tipuri de numerologie

Exista trei mari tipuri de numerologie utilizate – Numerologia Pitagoreana, Numerologia Caldeana si Numerologia Everiasca sau Kabala.

Numerologia Pitagoreana

Numerologia Pitagoreana, are la baza transpunerea celor 26 de litere ale alfabetului in numere de la 1-9, a caror semnificatie ne ajuta sa descifram caracteristici personale, principalele obstacole intalnite in viata sau cele mai ascunse dorinte.

Modul de transpunere al literelor in cifre, conf. numerologiei Pitagoreene

Rolul numerelor in istorie

In lumea antica, indferent ca vorbim despre China, Egipt, Mesopotamia sau tarile scandinave, au existat multe sisteme de reprezentare ale numerelor, dar sistemul roman este printre cele mai cunoscute. Acesta era derivat din cel etrusc care utiliza anumite litere pentru a reprezenta diferite valori numerice. Desi au fost inlocuite sistemul numeric arab, care a ajutat omenirea sa dezvolte calcule matematice simple sau complexe, cifrele romane sunt inca utilizate.

In Egiptul antic numerele aveau o puternica conotatie spirituala, indeosebi cifrele 2, 3, 4 si 7. Acestea erau deseori mentionate in asa numita “carte a mortilor”, document care se scria pe papirus sau piele de animal si continea o serie de instructiuni clare si descantece speciale, care aveau ca scop ajutarea persoanei decedate in accederea sa la viata de apoi.

Semnificatia numerelor in crestinism

Crestinismul, ca religie, atribuie semnificatii deosebite anumitor cifre. Fie ca vorbim despre cele 10 porunci, Sfanta treime, cele sapte zile in care Dumnezeu a creat lumea, cei 12 apostoli sau cele 40 de zile de ploaie continua, in timpul potopului biblic, se poate spune ca numerologia domina dogma crestina.

dar totusi, in ce consta numerologia, mai exact?

Numerologia are la baza numeroase parti componente, fiecare dintre ele ajutandu-ne sa descifram si sa anticipam diferite aspecte legate de modul in care se va desfasura viata noastra, in functie de Numarul de Destin, Numarul zilei de Nastere sau Numarul Personal al Anului, etc. Vom vorbi, in mod evident, despre fiecare in parte si vom afla care este semnificatia lor si modul in care ne pot ajuta in dezvoltarea noastra personala.

Leave a Comment

Your email address will not be published.