CEAIUL DIN COZI DE CIRESE

Ceaiul din cozi de cirese reprezinta unul dintre remediile naturale cela mai bune, pentru combaterea formarii nisipului si a pietreleor de la nivelul rinichilor. Bogate in vitamina B1, C sau potasiu, cozile de cirese, preparate sub forma de infuzie, au un puternic efect diuretic, antioxidant si antiseptic, combatand cu succes infectiile urinare, colicie renale.

CURA CU CEAI DIN COZI DE CIRESE, BENEFICII SI CONTRAINDICATII

Curele cu ceai din cozi de cirese se tin, de regula, 30 – 40 de zile, dupa caz, cu pauze de 10 zile. In aceasta perioada se pot consuma pana la trei cani de ceai, pe zi, cald sau rece, neindulcit sau indulcit, inainte de mese cu minim o jumatate de ora. In privinta contraindicatiilor, producatorii nu recomanda ceaiul din cozi de cirese persoanelor care au intoleranta la acestea. De asemenea, in cazul existentei unor pietre de dimensiuni mari la rinichi, este bine sa cereti sfatul medicului specialist inainte de a consuma ceaiul, existand riscul unor blocaje renale.

MOD DE PREPARARE

Infuzia din cozi de ciresese prepara astfel:

  • se fierb 250 ml de apa pana da in clocot
  • peste apa clocotita, luata de pe foc, se adauga o lingura cu varf de cozi de cirese
  • se acopera vasul cu un capac si se lasa timp de 15-20 de minute sa stea
  • dupa cele 20 de minute, se strecoara ceaiul intr-o cana si se consuma proaspat

Alte beneficii ale ceaiului din cozi de cirese

Pe langa “harul” pe care il are in a ameliora problemele aparatului urinar, ceaiul din cozi de cirese este de un real ajutor si in problemele de natura digestiva, fiind un bun antidiareic si in cele de natura pulmonara, fiind un bun calmant al tusei productive.

 

 

 

Recomandare:  consultati-va medicul inainte de a apela la orice remediu, indiferent de natura acestuia.

Leave a Comment

Your email address will not be published.